ARDORA: CREACIÓ DE MATERIALS EDUCATIUS


ARDORA es una aplicació informàtica que permet al professorat crear les seues pròpies activitats per l'aula d'una manera fàcil i senzilla sense ser tècnics en informàtica.
Amb Ardora es poden crear i compartir més de 45 tipus diferenst d'activitats (encreuats, sopes de lletres, rellotges, activitats de completar...) així com més de 10 tipus diferents de pàgines multimèdia: galeries, panoràmiques, vídeo... Només cal introuir els continguts mitjançant formularis senzills i Ardora crea un applet de Java que podem vore i treballar com una pàgina web en qualsevol navegador, en línia o no.
Ardora és multilingüe, no necessita instal·lar cap arxiu addicional per canviar d'idioma i està disponible en diferents llengües i disposa d'una eina per crear “paquets d'activitats Ardora”. Amb esta eina Ardora crearà un sistema de navegació entre les diferents activitats que volem incloure en el paquet i amb la possibilitat de seleccionar-ne l'aspecte.
Totes les activitats són compatibles amb SCORM, per tant poden integrar-se en qualsevol curs Moodle, permet desar dades del progrés de l'usuari i corre sobre Linux o Windows. És gratuït per al usuaris.
A la pàgina d'Ardora teniu diferents manuals i vídeo tuorials així com la possibilitat de descarrgar-vos l'aplicació i activitats ja fetes.
Mireu un exemple de paquet Ardora, amb activitats sobre la lectura del llibre d'Anna Frank.

A què vos recorda? Si, com l´última versió del Clic, el JavaClic de Francesc Busquets.