ALEXANDRIA: BIBLIOTECA DE RECURSOS DIGITALS PER A L'AULA

Alexandria és una biblioteca de recursos que permet apujar alguns tipus de materials educatius digitals, com ara cursos Moodle, per facilitar la seua posterior localització i intercanvi. L'accés als recursos d'esta biblioteca és obert i, per tant, qualsevol pot visualitzar-los i descarregar-los . Ara bé, per valorar els materials existents o bé, fins i tot, per compartir recursos nous és necessari disposar de nom d'usuari/ària i contrasenya.

Alexandria està regit pel principi de cooperació entre les persones que lliurement hi participen amb la voluntat d'avançar en la millora de la pràctica docent basada en les aportacions de professionals del món de l'educació, veritables agents d'innovació i d'eficiència. Els materials educatius d'Alexandria segueixen el model de "Recursos Educatius Oberts" (Open Educational Resources, OER), materials educatius que es poden utilitzar, reutilitzar, adaptar i compartir lliurement.

Alexandria recull i posa a disposició d'usuaris i usuàries materials educatius que poden consistir en:
* Cursos per ser utilitzats a la plataforma Moodle
* Materials empaquetats en SCORM (encara no)
* Materials per a pissarres digitals interactives (PDI)

Les pissarres digitals interactives estan cada vegada més presents a les nostres aules i el professorat elabora materials que val la pena compartir i posar a disposició de la comunitat educativa. És per això que Alexandria disposa d'un servei específic per este tipus de materials.