TACCLE: MANUAL D'AULA D'E-LEARNING PER A DOCENTS


TACCLE (Teachers' Aids on Creating Content for Learning Environments) és un projecte educatiu europeu coordinat pel GO! onderwijs d'Educació de la Comunitat Flamenca i finançat per la Comissió Europea a través del Programa d'Aprenentatge Permanent - Comenius. El projecte TACCLE pretén ajudar els mestres a desenvolupar el seu propi material didàctic per al seu ús en un entorn d'aprenentatge electrònic (ELO).
Els entorns d'aprenentatge ofereixen excel·lents oportunitats per estimular l'aprenentatge permanent en l'educació obligatòria i d'adults. La creació de contingut d'alta qualitat per a un ús en un entorn d'aprenentatge és essencial per a l'èxit de l'e-learning. Formar el professorat, així com ajudar-lo a desenvolupar els seus propis materials d'aprenentatge, és l'objectiu principal del projecte.
Amb eixa intenció s'ha publicat, amb llicència Creative Commons i en sis idiones (anglés, castellà, portugués, italià, alemany i neerlandés) un Manual de aula de e-learning para docentes: Recursos Didácticos para la Creación de Contenidos para Entornos de Aprendizaje.
El llibre consta de 5 parts (i 25 capítols):
  • les primeres passes (què és e-learning, l'explicació dels wikis, podcast, blocs, etc), 
  • e-learning en el context educatiu (tipus, el paper de mestre, objectiu, avaluació), 
  • entorns d'aprenentatge: LMS, PLE (Personal Learning Enviroment), 
  • la creació d'objectes d'aprenentatge (disseny d'objetes d'aprenentatge, creació de continguts basats en text o multimèdia, drets d'autor i recursos educatius oberts, etc.)
  • les xarxes digitals i les comunitats (espais per a compartir)
Cada capítol consta d'objectius d'aprenentatge, una explicació descriptiva, les assignacions i la literatura.
Podeu descarregar-vos el llibre en format pdf des de la pàgina de TACCLE en qualsevol idioma, previ registre, o directament una còpia de la versió en castellà des de la pàgina del CENT de la UJI.
.