GOOGLE WAVE

Tres dels grans èxits de la comunicació digital són el correu electrònic, la missatgeria instània (el xat) i el FTP, la transferència de fitxers. Eixos tres gans invents varen ser ideats als anys seixanta imitant formats analògics de comunicació, el mail és com una carta, el xat com una conversa telefònica i el FTP com l'ordinari o SEUR.
Posteriorment, i al mateix temps que milloraven les xarxes i les màquines, s'han incorporat nous sistemes: el blog, els wikis...
Google, que s'ha convertit en el nou Big Brother, ha marcat tendències des la seua aparició a la Xarxa. Recordeu el seu cercador, el Gmail, el Google Maps...  i continua fent-ho. I ara, el mes de maig passat, ha presentat el seu nou sistema (sembla revolucionari) de comunicació i col·laboració: el Google WAVE.

Com podríem definir WAVE? Com una eina de comunicació i col·laboració en línia i instàntania que unix el correu, la missatgeria instantània, la transferència de fitxers, el treball col·laboratiu, els jocs online i la sincronització de documents.
Per a entendre'ns, tres persones conectades per GWave, en la mateixa ona (una conversa), el que passa a la meua pantalla, també passa a les altres dos. Si jo escric al meu ordinador, estic escrivint en temps real a les tres pantalles, si modifique un mapa, les modificaions es faran als tres mapes, i si afig una foto a un document s'afegirà al meu i als altres.
De moment només està funcionant una versió beta per a desenvolupadors, exclusiva per a 100.000 persones a tot el món i només s'hi pot accedir per invitació i en llista d'espera. Però és molt possible que en pocs mesos, tots i totes acabem treballant amb el Google Wave. Estigueu atents.
Si voleu saber més aquí teniu:
La presentació en una conferència d'una hora vint minuts en anglés.
Un resum de 10 minuts de la conferència (en anglés).
Un parell de posts: des de meddia cristalab.
I amb açò estrenem la secció Cool Hunter.