VIDEOCONFERÈNCIES, UNA ALTRA EINA PER TREBALLAR LLENGUA

Una eina al nostre abast que permet posar en contacte alumnat de diversos territoris és la videoconferència. Els programes més coneguts i usats són:
Skipe En la última versió tant de Mac (2.8) com de Windows (4.2.0) un cop contactes amb algú apareix una pestanya que permet compartir la teua pantalla, amb la qual cosa també es pot compartir una presentació.
Ichat per a Macintosh
Google també permet fer videoconferència des de Gmail, activant l'opció de xat de vídeo un cop connectem amb algú per fer un xat.
I hi ha altres aplicacions gratuïtes també que, a més, permeten compartir més coses:
dimdim.com (open source)
El primer que cal fer és "sign up" (registrar-se) i, en acabant, "sign in" (entrar). Un cop dins, cal picar en "start", i ja podem començar a usar-ho. Avantatge: permet compartir la pantalla del teu ordinador, una pissarra o compartir presentacions.
spreed.com/eu (open source)
Igual com a dimdim, cal registrar-se i permet fer el mateix que l'anterior, vídeo i audio, usar la pissarra, presentacions, i compartir la pissara del teu ordinador.
mebeam.com (open source)
Possiblement el més senzill. Tan sols cal obrir un "room" amb un número que és el que haurà d'usar l'altra o altres persones per començar la videoconferència.
wiziq.com (open source)
mikogo.com
(open source)